1.Lause "yksityisyyttä loukkaavan tiedon levittäminen on rangaistava teko", tarkoittaa sitä, että henkilö joka levittää oikeudettomasti joukkotiedotusvälinettä käyttämällä tai muulla tavalla saa lukuisten ihmisten näkyville tiedon tai kuvan toisen ihmisen yksityiselämästä, niin että teko aiheuttaa henkilölle vahonkoa tai kärsimystä loukatulle. Tälläinen henkilö joka loukkaa toisen ihmisen yksityiselämää, tuomitaan maksamaan sakkoa tai vähintään kahden vuoden vankeuteen.

Miten huomioit sitä opiskelijana, kaverina ja arjessa? En levitä kuvia tai tietoja opiskelu kavereistani, vaan jätän koulussa sattuneet tapahtumat kouluun, en myöskään laita ystävistäni kuvia mihinkään, ilman, että olen siihen saanut luvan. Enkä julkaise kuvia, joissa näkyy joku minulle tuntematon henkilö ja jos saisin tietoja, jotka ei minulle kuulu hävittäisin ne tai antaisin ne henkilölle jolle ne kuuluvat.

2.Verkkoidentiteetti kertoo sen millaisen käsityksen henkilö antaa itsestään internetissä. Verkkoidentiteetti muodostuu seuraavista asiosta: käyttäjätunnus, nimemerkki, omanimi ja kuvat, sivustot joihin kuulut ja tekstit, jotka julkaiset omalla nimellä. Omasta mielestäni verkkoidentiteettini on normaali ja voin muokata omaa verkkoidentiteettiä, miettimällä mitä kuvia julkaisen, millaisia nimimerkkejä ja käyttäjätunnus nimiä käytän sovelluksissa, jotka ovat internetissä. Voin tarkastella verkkoidentiteettiäni katsomalla millaisia kuvia ja tekstejä olen laittanut, onko joukossa sellaisia, jotka haluaisin poistaa, koska jokainenkuva ja teksti muokkaa verkkoidentiteettiäni.

image1%20%282%29.jpg

Yllä olevasta kuvasta näkee, että valitsin blogini yksityiseksi, koska en koe että blogin tarvisi näkyä listauksissa ja hakutuloksissa.