TIETOKONE.jpg

Olen juuri aloittamassa 1 osp suuruisen kurssin. Kurssi suoritetaan verkossa. Kurssin aiheena on verkkolukutaito ja tietoturva. Ensimmäisiä ajatuksia kurssista oli se, että tulee oppimaan olemaan kriittinen netistä lukemaani ja keräämääni tietoon. En tarkalleen osaa vielä määritellä mitä verkkolukutaito tarkoittaa, mutta uskon, että tämän verkkokurssin jälkeen sen osaan.

Koen, että kaikki mikä liittyy verkkoon on tärkeää oppia. Nykypäivänä yhä enemmän ja enemmän kaikki siirtyy internettiin. On tärkeää osata toimia internetissä, jotta pystyy suojaamaan itseä mahdollisilta netissä esiintyvistä vaaroista ja kompastuskivistä. On erittäin tärkeää pitää huolta omasta tietoturvasta. Mielenkiinnolla lähden suorittamaan kyseistä kurssia, jotta pystyn kehittämään omaa osaamistani kyseisillä osa-alueilla.

Tavoitteenani on saada kurssista mahdollisimman paljon irti. Hyödyllistä tietoa, jota voin hyödyntää elämässäni pitkään ja mahdollisesti myös olisi hienoa voida jakaa osaamistani tulevaisuudessa vanhemmalle sukupolvelle, kuten mummolleni, joka on vielä aika hukassa kaikessa mikä liittyy verkkoon. Lisäksi tarvitsen työssäni verkkolukutaitoon ja tietoturvaan liittyvää osaamista, koska työpaikoilla siirrytään myös täyttämään kaikkia potilastiedot ja muut verkkoon, joten on tärkeää osata taidot. On tärkeää osata suojata potilastiedot, jotteivat ne päädy väärille ihmisille.